Uw Woning Laten Ontruimen?

Direct bereken hoeveel het kost om een verhuisbedrijf in te huren voor een ontruiming? Bereken direct wat het kost om uw woning te ontruimen!


Offerte voor een woningontruiming?

Wanneer ouderen verhuizen is er vaak extra zorg nodig. Onze vakkundige verhuizers laten uw verhuizing als senior soepel en vakkundig verlopen. 

Stress vrij ontruimen : wij regelen het

Bent u verstrikt in een situatie waarin u in een oogwenk uw huis moet verlaten, waarbij u met pijn in het hart niet al uw dierbare spullen mee kunt nemen? Of heeft het lot misschien een geliefde van u weggenomen, waardoor u nu met de zware taak belast bent om hun huis leeg te maken op een ordelijke en snelle manier? Misschien is het zelfs zo dat de gezellige woning van uw ouders ontruimd moet worden na een overgang naar een ouderenwoning?

Wat de context ook is, het ontruimen van een woning is doorgaans een situatie doordrenkt met stress en emoties. U staat voor uitdagingen die u liever op afstand had gehouden, maar nu bent u toch genoodzaakt om het betreffende huis te ledigen. Vaak wordt deze taak nog complexer gemaakt door het gebrek aan tijd. Laat u echter niet ontmoedigen, maar vraag een offerte aan en ontdek een verhuisbedrijf dat uw zorgen kan verlichten door de woningontruiming voor u te regelen.

Een woning ontruimen : Wat komt er bij kijken

Het probleem dat vaak rond de woningontruiming hangt als een onheilspellende wolk, is de race tegen de klok om het geheel te voltooien. Het komt vaker voor dan niet dat ontruimingen voortkomen uit gebeurtenissen die men simpelweg niet zag aankomen, waardoor een huis of bedrijfsruimte abrupt en volledig ontruimd moet worden.

Deze onverwachte twist in uw leven, zoals het verlies van een dierbare of een onverwacht faillissement, kan een tsunami van stress opwekken. Emoties kunnen als een vulkaan uitbarsten, en in combinatie met de naderende ontruiming, kan dit een berg vormen die schier onbeklimbaar lijkt.

Maar vrees niet, juist in deze moeilijke periode staan de vakkundige ontruimers die bij ons zijn aangesloten als rotsen in de branding. Met hun uitgebreide ervaring in het ontruimen van talloze woningen en bedrijfspanden, kunnen ze u ontzorgen door het ontruimingsproces volledig over te nemen.

Waarom bij ons een offerte aanvragen?

Ontvang binnen 5 minuten meerder offertes

Professionele bedrijven bij u in de regio

Prijs schatting : weet waar u aan toe bent

Geheel vrijblijvend en gratis. Geen risico.

Vergelijk offertes en bespaar tijd en geld

Hoe werkt het ?

Stap 1 : Vul het aanvraagformulier in (duurt 2 min). 

Stap 2 : Ontvang meerdere offertes van regionale verhuizers

Stap 3 : Vergelijk en geniet van uw voordelige verhuizing!

Onze verhuizers begrijpen dat een ontruiming een emotioneel beladen en pijnlijk proces kan zijn. Daarom passen zij hun aanpak aan, rekening houdend met uw gevoelens. Uw ontruiming wordt met respect afgehandeld door bekwame verhuizers die zorgvuldig en respectvol omgaan met de eigendommen die verwijderd moeten worden.

Wat kost een woningontruiming?

Staat u op het punt om met een woningontruiming te beginnen? U bent waarschijnlijk hier beland omdat u deze zware taak wilt delegeren. Natuurlijk wilt u ook een idee hebben van de kosten die een woningontruiming met zich meebrengt.

Het prijskaartje voor het leeghalen van een huis varieert aanzienlijk. Bijvoorbeeld, het leegmaken van een studio kost aanzienlijk minder dan een uitgebreide, vrijstaande woning.

De basisprijs voor het leegruimen van een woning begint bij €125 en kan oplopen tot maar liefst €2600. Nogmaals, de kosten kunnen fluctueren afhankelijk van specifieke situaties. Zo liggen de gemiddelde kosten voor het leeghalen van een rijtjeshuis rond de €1250.

Belangrijke variabelen die de kosten van ontruiming beïnvloeden, zijn de grootte van de inboedel en de toegankelijkheid en locatie van het pand.

Er kunnen gevallen zijn waarbij bepaalde objecten nog een bepaalde waarde hebben. In zulke situaties kan de ontruimer mogelijk een vergoeding bieden, die vervolgens van de totale ontruimingskosten wordt afgetrokken.

Het is ook niet ongewoon dat aanvullende taken worden toegewezen aan de ontruimer, vooral bij het opleveren van een huurwoning in bezemschone staat na beëindiging van het huurcontract. Hierdoor kunnen de kosten voor de ontruiming uiteraard toenemen.

Om uw uitgaven zo laag mogelijk te houden bij een woningontruiming, kunt u het beste offertes van verschillende ontruimers vergelijken.

Bijkomende kosten bij een ontruiming

Een professionele woningontruimer zorgt voor de volledige ontruiming van uw woning, inclusief items die als afval beschouwd worden. Deze afvalproducten moeten vervolgens op een verantwoorde manier worden afgevoerd naar een recyclingcentrum, wat doorgaans gebeurt met behulp van een verhuiswagen of afvalcontainer.

De kosten voor afvalverwerking hangen af van zowel het type als de hoeveelheid afval. Wanneer er grote volumes van een specifiek soort afval aanwezig zijn, kan het nuttig zijn om deze afvalsoorten apart af te voeren om de afvalverwerkingskosten te verlagen.

Binnen een huis bevinden zich vaak voorwerpen die waarde hebben, en andere items die als waardeloos of verloren beschouwd worden. Meubels en huisraad die tot deze laatste categorie behoren, worden doorgaans als afval behandeld.

Er is echter ook een categorie van items die zich ergens tussenin bevindt tijdens een woningontruiming. Voor deze spullen wordt vaak getracht een tweede thuis te vinden, bijvoorbeeld door ze te doneren. Hoewel hierbij geen recyclingkosten van toepassing zijn, zijn er wel kosten verbonden aan opslag, verwerking en herplaatsing. Deze kosten kunnen gelijk of zelfs hoger zijn dan de kosten voor afvalverwerking.

De kosten voor afvalverwerking en recycling vormen vaak een aanzienlijk deel van de totale ontruimingskosten. Hoe meer verouderde of beschadigde items aanwezig zijn in een huis, hoe meer afval er zal zijn. Een woningontruimer kan een nauwkeurige inschatting maken van deze kosten, wat zal bijdragen aan de uiteindelijke prijs voor de ontruiming van de woning.

Bij het proces van een woningontruiming kunnen diverse aanvullende taken uitgevoerd dienen te worden. Hieronder bieden wij u een gedetailleerde lijst van dergelijke werkzaamheden, welke we voor uw gemak hebben gesorteerd in regelmatig voorkomende en sporadisch noodzakelijke taken. Regelmatig uitgevoerde taken:
 • Extraheren van spijkers en schroeven uit muren en plafonds
 • Herstel van gaten en onregelmatigheden in muren en plafonds
 • De-installatie van verlichtingsapparatuur
 • Reparaties aan beschadigd pleisterwerk
 • Demontage en verwijdering van gordijnen en hun bevestigingsrails
 • Verwijderen van raambekleding, waaronder vitrage
 • Verwijdering van muurbevestigingen zoals planken
 • Verwijdering van vloerbedekking, variërend van tapijt en parket tot linoleum en kurkzeil
 • Reiniging van specifieke of alle delen van de woning
Sporadisch noodzakelijke taken:
 • Verwijderen van muurbehang
 • Extractie van nicotine-aanslag op muren en plafonds
 • Schilderwerken betreffende muren en plafonds
 • Schilderwerken en herstelwerkzaamheden aan deuren en kozijnen
 • Verwijdering of sloop van bijgebouwen, zoals tuinhuisjes
 • Verwijdering van rolluiken of zonwering
 • Verwijdering van kleine constructies, zoals douchecabines
 • Verplaatsing van geselecteerde delen van de inboedel
 • Opslag van de inboedel voor toekomstig gebruik
 • Demontage en afvoer van oude meubelstukken
 • Afvoer van achtergelaten elektronica
Elke ontruiming is uniek, en het uitvoeren van bovenstaande taken kan variëren naargelang de specifieke situatie en de staat van de woning. Professionele assistentie kan essentieel zijn om dit proces efficiënt en gestroomlijnd te laten verlopen.