Tips wasmachine verhuizen

Weten hoeveel het kost om een wasmachine te laten verhuizen naar uw nieuwe woning? Vul ons aanvraagformulier in en bekijk direct wat uw kosten zijn. 


Hoe Verhuis ik mijn wasmachine?

Wasmachines zijn zwaar en lastig om in uw eentje te tillen. Lees hieronder onze tips voor het verhuizen van uw wasmachine of vul ons offerteformulier in om vrijblijvend meerdere offertes te ontvangen.

Verhuisservice voor wasmachines

Het is erg belangrijk dat u meubels veilig vervoert. Zonder de juiste vakkennis en expertise loopt u kans op letsel en of schade aan uw woning. 

Het is daarom verstandig om uw wasmachine door een professioneel verhuisbedrijf te laten vervoeren.

Een steekwagen is een handig hulpmiddel bij het verplaatsen van zware objecten zoals wasmachines. Het helpt u om de wasmachine eenvoudig en veilig te verplaatsen zonder uw rug te belasten. Zorg ervoor dat u een steekwagen kiest met voldoende draagvermogen en zwenkwielen voor extra wendbaarheid.

Bescherming tegen schade tijdens verhuizing

Om uw wasmachine te beschermen tegen krassen en deuken tijdens de verhuizing, kunt u de machine omwikkelen met verhuisdekens of noppenfolie. Gebruik spanbanden of touw om de beschermende materialen op hun plaats te houden en zorg ervoor dat de machine stevig op de steekwagen staat.

Wasmachine voorbereiden op verhuizing :

Wanneer u zelf een wasmachine verhuist zijn er een paar stappen die u moet volgen

  • Leeg de wasmachine volledig: Zorg ervoor dat de trommel van de wasmachine volledig leeg is voordat je hem gaat verplaatsen. Verwijder alle kleding, handdoeken, lakens en ander wasgoed.
  • Ontkoppel de wasmachine: Haal de stekker uit het stopcontact en sluit de watertoevoer en -afvoer af. Maak alle slangen en kabels los die aan de achterkant van de machine zijn bevestigd.
  • Verwijder overtollig water: Als er nog water in de machine zit, laat het dan weglopen via de afvoerslang in een gootsteen of emmer. Vergeet niet om een ​​handdoek op de vloer te leggen om eventuele spatten op te vangen.
  • Maak de machine schoon: Reinig de binnen- en buitenkant van de machine grondig met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Vergeet niet om ook de deurafdichting schoon te maken.
  • Beveilig de trommel: Om de trommel te beschermen tijdens het transport, kun je een stuk karton tussen de trommel en de buitenkant van de machine plaatsen.
  • Wikkel de machine in: Wikkel de machine in een deken of verpakkingsmateriaal om hem te beschermen tegen krassen en deuken tijdens het transport.
  • Houd de slangen en kabels vast: Zorg ervoor dat alle slangen en kabels netjes zijn opgeborgen en vastzitten om te voorkomen dat ze tijdens het transport losraken of beschadigd raken.
  • Til de wasmachine veilig op: Til de machine met minstens twee personen op om te voorkomen dat je jezelf verwondt of de machine beschadigt.
  • Plaats de wasmachine op een vlakke ondergrond: Zet de wasmachine op een vlakke ondergrond in de vrachtwagen en zorg ervoor dat hij stevig staat.
  • Bij aankomst in je nieuwe woning, installeer je de machine weer op de juiste manier en sluit je de slangen en kabels weer aan. Voer een testcyclus uit om te controleren of alles goed werkt voordat je weer gaat wassen.

Waarom bij ons een offerte aanvragen?

Ontvang binnen 5 minuten meerder offertes

Professionele bedrijven bij u in de regio

Prijs schatting : weet waar u aan toe bent

Geheel vrijblijvend en gratis. Geen risico.

Vergelijk offertes en bespaar tijd en geld

Hoe werkt het ?

Stap 1 : Vul het aanvraagformulier in (duurt 2 min). 

Stap 2 : Ontvang meerdere offertes van regionale verhuizers

Stap 3 : Vergelijk en geniet van uw voordelige verhuizing!

Wasmachine opnieuw aansluiten

Zodra u de wasmachine op zijn nieuwe locatie heeft geplaatst, kunt u de watertoevoer- en afvoerslangen opnieuw aansluiten. Zorg ervoor dat de slangen goed vastzitten en controleer op lekkages. Sluit vervolgens de wasmachine aan op het elektriciteitsnet.

Waterpas zetten van wasmachine

Om ervoor te zorgen dat uw wasmachine naar behoren functioneert en trillingen tijdens het gebruik worden geminimaliseerd, is het belangrijk om de machine waterpas te zetten. Gebruik een waterpas en stel de stelvoeten van de wasmachine af totdat deze volledig stabiel en waterpas staat.

Verzekeringen voor verhuizen

Informeer bij uw verzekeringsmaatschappij naar de dekking voor het verhuizen van huishoudelijke apparaten zoals wasmachines. In sommige gevallen moet u mogelijk een aanvullende verhuisverzekering afsluiten om ervoor te zorgen dat uw wasmachine gedekt is in geval van schade tijdens de verhuizing.

Verhuisdozen en verpakkingsmateriaal

Gebruik stevige verhuisdozen en verpakkingsmateriaal zoals noppenfolie, verhuisdekens en tape om de wasmachine en andere huishoudelijke apparaten te beschermen tijdens de verhuizing. Verpak kleinere onderdelen zoals slangen en aansluitingen zorgvuldig in aparte dozen om verlies of beschadiging te voorkomen.

Veiligheidsmaatregelen tijdens verhuizing

Zorg voor een veilige werkomgeving tijdens het verhuizen van uw wasmachine. Draag stevige schoenen, handschoenen en eventueel een rugbrace om letsel te voorkomen. Zorg er ook voor dat de verplaatsingsroute vrij is van obstakels om struikelen of vallen te voorkomen.

Vragen over het vervoeren van een wasmachine

Wat kost het om een wasmachine te laten verhuizen?

Als het enkel om een wasmachine gaat : 

Verhuizing WasmachineKosten
Zelf Wasmachine VerhuizenGratis
Goedkoop / Studenten verhuisbedrijf€40 – €80
Erkend Verhuisbedrijf€120 – €200

Wasmachine - Piano - Koelkast