Tips piano verhuizen

Weten hoeveel het kost om een piano te laten verhuizen naar uw nieuwe woning? Vul ons aanvraagformulier in en bekijk direct wat uw kosten zijn.


Waar moet ik op letten bij het verhuizen van een piano?

Piano’s en vleugels zijn zware en kostbare instrumenten, daarom is het geen eenvoudige taak om deze te vervoeren. Als u ervoor kiest om deze zelf te verhuizen loopt u kans op een blessure. Ook kan er schade ontstaan aan de piano. 

Verhuisservice voor piano’s

Het verhuizen van een piano kan een uitdagende taak zijn, vooral als je geen ervaring hebt met het verplaatsen van een groot en zwaar muziekinstrument.

Het is belangrijk om te weten hoe je een piano veilig kunt verhuizen om beschadigingen te voorkomen. Een van de beste manieren om een piano veilig te verhuizen is door professionele hulp in te schakelen.

Er zijn bedrijven die zich specifiek richten op het verhuizen van pianos en die beschikken over de juiste apparatuur en ervaring om het werk efficiënt en veilig te doen.

Zelf een piano verhuizen

Als je ervoor kiest om zelf een piano te verhuizen, zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de juiste verhuismaterialen hebt, zoals verhuisdekens, een steekwagen en verhuisriemen.

Het is ook belangrijk om te weten hoe je de piano het beste kunt optillen en verplaatsen zonder dat deze beschadigt. Vergeet niet om voldoende mensen te hebben om te helpen bij het tillen en verplaatsen van de piano.

Dit vermindert het risico op letsel en zorgt ervoor dat de piano stabiel blijft tijdens het transport.

Waarom bij ons een offerte aanvragen?

Ontvang binnen 5 minuten meerder offertes

Professionele bedrijven bij u in de regio

Prijs schatting : weet waar u aan toe bent

Geheel vrijblijvend en gratis. Geen risico.

Vergelijk offertes en bespaar tijd en geld

Hoe werkt het ?

Stap 1 : Vul het aanvraagformulier in (duurt 2 min). 

Stap 2 : Ontvang meerdere offertes van regionale verhuizers

Stap 3 : Vergelijk en geniet van uw voordelige verhuizing!

Vragen over het vervoeren van een Piano

Hoeveel kost het om een piano te verhuizen?

De kosten voor het verhuizen van een piano kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Het type piano dat je hebt, de afstand die moet worden afgelegd en of je professionele hulp inschakelt, zijn allemaal factoren die de kosten kunnen beïnvloeden. Over het algemeen kun je verwachten dat het verhuizen van een piano een vrij dure aangelegenheid is.

Als je besluit om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen, zijn de kosten doorgaans hoger dan wanneer je zelf de verhuizing regelt. Dit komt omdat verhuisbedrijven beschikken over de juiste apparatuur en ervaring hebben in het verhuizen van pianos, wat het proces efficiënter en veiliger maakt. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het inschakelen van professionele hulp kan helpen bij het voorkomen van beschadigingen en andere problemen die zich kunnen voordoen tijdens het verhuizen van een piano.

Welke tools en materialen heb je nodig om een piano te verhuizen?

Om een piano veilig te verhuizen, zijn er verschillende tools en materialen nodig. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Verhuisdekens: deze beschermen de buitenkant van de piano tijdens het transport en voorkomen krassen en deuken.
 • Steekwagen: dit hulpmiddel maakt het gemakkelijker om de piano te verplaatsen en voorkomt dat de piano kantelt tijdens het tillen.
 • Verhuisriemen: deze worden gebruikt om de piano vast te zetten op de steekwagen en om te voorkomen dat de piano tijdens het transport beweegt.
 • Piano dolly: dit is een speciale kar die is ontworpen om de piano veilig en gemakkelijk te verplaatsen. Een piano dolly heeft vaak een brede basis en sterke wielen om het gewicht van de piano te kunnen dragen.
 • Tape: dit wordt gebruikt om de verhuisdekens en andere materialen op hun plaats te houden.
 • Handschoenen: deze beschermen je handen tijdens het tillen en verplaatsen van de piano.

Zorg ervoor dat je al deze tools en materialen bij de hand hebt voordat je begint met het verhuizen van de piano.

Hoe kan je het beste je piano voorbereiden op de verhuizing?

Voordat je begint met het verhuizen van je piano, is het belangrijk om deze goed voor te bereiden. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om je piano klaar te maken voor de verhuizing:

 • Maak de piano schoon: stof en vuil kunnen krassen veroorzaken op de buitenkant van de piano. Maak de piano daarom schoon met een zachte doek voordat je begint met verhuizen.
 • Verwijder accessoires: verwijder alle accessoires van de piano, zoals bladmuziek, lampjes en andere losse onderdelen. Dit vermindert het risico op beschadigingen tijdens het transport.
 • Sluit de klep: sluit de klep van de piano voordat je begint met verhuizen. Dit voorkomt dat er iets in de piano valt tijdens het transport en beschermt de binnenkant van de piano.
 • Borg de pedalen: borg de pedalen van de piano om te voorkomen dat deze tijdens het transport bewegen en beschadigingen veroorzaken.
 • Meet de afmetingen: meet de afmetingen van de piano en de deuren en trappen waar de piano doorheen moet. Dit voorkomt dat je vast komt te zitten tijdens het verhuizen en helpt bij het bepalen van de juiste route.

Door deze stappen te volgen, kun je je piano goed voorbereiden op de verhuizing en de kans op beschadigingen minimaliseren.

Hoe vind je een professioneel verhuisbedrijf voor pianovervoer?

Het vinden van een professioneel verhuisbedrijf dat ervaring heeft in het verhuizen van pianos kan lastig zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het vinden van een geschikt verhuisbedrijf:

 • Vraag om aanbevelingen: vraag vrienden, familie of kennissen die recentelijk een piano hebben verhuisd om aanbevelingen voor verhuisbedrijven.
 • Zoek online: zoek online naar verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhuizen van pianos. Lees recensies en bekijk de websites van de bedrijven om te zien wat ze te bieden hebben.
 • Vraag om referenties: vraag het verhuisbedrijf om referenties van klanten die ze eerder hebben geholpen bij het verhuizen van een piano. Neem contact op met deze klanten om te vragen naar hun ervaringen.
 • Controleer de verzekering: zorg ervoor dat het verhuisbedrijf een verzekering heeft die schade aan de piano dekt tijdens het transport.
 • Vraag naar de ervaring van het personeel: vraag het verhuisbedrijf hoeveel ervaring hun personeel heeft in het verhuizen van pianos. Het is belangrijk dat de mensen die je piano verhuizen weten wat ze doen en de juiste apparatuur hebben.

Door deze tips te volgen, kun je een geschikt verhuisbedrijf vinden om je te helpen bij het verhuizen van je piano.

Tips voor het verhuizen van een piano zonder beschadigingen

Het verhuizen van een piano zonder beschadigingen kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk als je de juiste voorbereidingen treft en voorzorgsmaatregelen neemt. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het verhuizen van je piano zonder beschadigingen:

 • Gebruik de juiste verhuismaterialen: gebruik verhuisdekens, een steekwagen, verhuisriemen en andere tools en materialen om de piano veilig te verplaatsen.
 • Meet de afmetingen: meet de afmetingen van de piano en de deuren en trappen waar de piano doorheen moet. Dit voorkomt dat je vast komt te zitten tijdens het verhuizen en helpt bij het bepalen van de juiste route.
 • Laat de piano afkoelen: laat de piano enige tijd afkoelen voordat je begint met verhuizen. Dit voorkomt dat de piano beschadigd raakt door temperatuurverschillen tijdens het transport.
 • Til de piano op de juiste manier: til de piano op met behulp van verhuisriemen en til hem vanaf de onderkant op.
 • Vergeet niet om de klep te sluiten: sluit de klep van de piano voordat je begint met verhuizen. Dit voorkomt dat er iets in de piano valt tijdens het transport en beschermt de binnenkant van de piano.
 • Transporteer de piano rechtop: zorg ervoor dat de piano rechtop staat tijdens het transport. Dit voorkomt dat er druk op de verkeerde plekken ontstaat en beschermt de binnenkant van de piano.
 • Bewaar de piano op de juiste temperatuur: zorg ervoor dat de piano op de juiste temperatuur wordt bewaard tijdens het transport en op de nieuwe locatie. Dit voorkomt dat de piano beschadigd raakt door temperatuurverschillen.
 • Geef de piano de tijd om te acclimatiseren: laat de piano enige tijd acclimatiseren op de nieuwe locatie voordat je hem weer bespeelt. Dit voorkomt dat de piano beschadigd raakt door temperatuurverschillen en andere factoren.

Door deze tips te volgen, kun je je piano veilig verhuizen zonder beschadigingen.

Hoe kan ik een vleugel verhuizen?

Het verhuizen van een vleugel is een complexere taak dan het verhuizen van een gewone piano vanwege de omvang en het gewicht van het instrument. Het is belangrijk om te weten hoe je een vleugel veilig kunt verhuizen om beschadigingen te voorkomen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het verhuizen van een vleugel:

 • Schakel professionele hulp in: vanwege de grootte en het gewicht van een vleugel is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Er zijn bedrijven die zich specifiek richten op het verhuizen van vleugels en die beschikken over de juiste apparatuur en ervaring om het werk efficiënt en veilig te doen.
 • Bereid de vleugel voor: bereid de vleugel voor op de verhuizing door de klep te sluiten, de benen te demonteren en de pedalen te borgen.
 • Gebruik de juiste verhuismaterialen: gebruik speciale verhuisdekens, verhuisriemen en andere tools en materialen om de vleugel veilig te verplaatsen.
 • Transporteer de vleugel rechtop: vervoer de vleugel rechtop, met behulp van een speciale vleugelkar of -dolly. Hierdoor wordt voorkomen dat de druk op de verkeerde plekken komt te liggen en dat de binnenkant van de vleugel beschadigt raakt.
 • Bewaar de vleugel op de juiste temperatuur: zorg ervoor dat de vleugel op de juiste temperatuur wordt bewaard tijdens het transport en op de nieuwe locatie. Dit voorkomt dat de vleugel beschadigd raakt door temperatuurverschillen.

Door deze tips te volgen, kun je je vleugel veilig en efficiënt verhuizen.

Het belang van een verzekering voor het verhuizen van een piano

Het verhuizen van een piano brengt bepaalde risico’s met zich mee, zoals beschadigingen tijdens het transport. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een verzekering die schade aan de piano dekt tijdens het transport. Hierdoor ben je beschermd tegen financiële verliezen als er onverhoopt iets misgaat tijdens het verhuizen van de piano.

Als je professionele hulp inschakelt, is het verstandig om te controleren of het verhuisbedrijf een verzekering heeft die schade aan de piano dekt tijdens het transport. Als je zelf de verhuizing regelt, kun je het beste contact opnemen met je eigen verzekeraar om te kijken of je verzekerd bent voor schade aan de piano tijdens het transport.

Het is belangrijk om te weten wat er precies wordt gedekt door de verzekering. Sommige verzekeringen dekken alleen schade als deze wordt veroorzaakt door de verhuizers, terwijl andere verzekeringen ook schade dekken die is veroorzaakt door ongelukken tijdens het transport.

Het is ook verstandig om te controleren of er bepaalde voorwaarden zijn verbonden aan de verzekering. Zo kan het zijn dat je de piano alleen mag verhuizen met behulp van professionele verhuizers of dat er bepaalde beperkingen gelden met betrekking tot de waarde van de piano.

Als je geen verzekering hebt die schade aan de piano dekt tijdens het transport, kan het verstandig zijn om alsnog een verzekering af te sluiten. Sommige verhuisbedrijven bieden bijvoorbeeld een aparte verzekering aan voor pianovervoer. Door deze verzekering af te sluiten, ben je beschermd tegen financiële verliezen als er tijdens het transport iets misgaat met je piano.

Kortom, het is belangrijk om te zorgen voor een verzekering die schade aan de piano dekt tijdens het transport om financiële verliezen te voorkomen.

Hoe de kosten van het verhuizen van een piano te berekenen?

De kosten voor het verhuizen van een piano kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de afstand van de verhuizing, de grootte en het gewicht van de piano en het type verhuisbedrijf dat je inschakelt. Hier zijn enkele factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van het verhuizen van een piano:

 • Afstand: hoe verder de afstand die moet worden afgelegd, hoe hoger de kosten.
 • Grootte en gewicht: hoe groter en zwaarder de piano, hoe hoger de kosten.
 • Type verhuisbedrijf: de kosten kunnen variëren afhankelijk van het type verhuisbedrijf dat je inschakelt, zoals een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van pianos of een algemeen verhuisbedrijf.
 • Extra services: sommige verhuisbedrijven bieden extra services aan, zoals het inpakken van de piano, het demonteren en monteren van de benen en het afstemmen van de piano na de verhuizing. Deze extra services kunnen de kosten verhogen.

Om de kosten van het verhuizen van een piano te berekenen, is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven. Hierdoor krijg je een goed idee van de kosten en kun je de verschillende opties vergelijken. Zorg ervoor dat de offertes duidelijk specificeren wat er wel en niet is inbegrepen in de kosten.

Als je ervoor kiest om zelf de verhuizing te regelen, moet je rekening houden met de kosten van het huren van de benodigde apparatuur en materialen, zoals verhuisdekens en verhuisriemen. Ook moet je rekening houden met de kosten van eventuele schade aan de piano en andere kosten die kunnen ontstaan als gevolg van ongelukken tijdens het transport.

Kortom, de kosten van het verhuizen van een piano kunnen sterk variëren en hangen af van verschillende factoren. Het is verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven en de verschillende opties te vergelijken om de beste keuze te maken.

Veelgestelde vragen over het verhuizen van een piano

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over het verhuizen van een piano:

 • Hoe lang duurt het om een piano te verhuizen? De tijd die nodig is om een piano te verhuizen kan variëren, afhankelijk van de grootte en het gewicht van de piano en de afstand van de verhuizing. Het is verstandig om van tevoren te informeren naar de geschatte tijd die nodig is.
 • Moet ik mijn piano afstemmen na de verhuizing? Het kan nodig zijn om de piano af te stemmen na de verhuizing, vooral als de piano over lange afstanden is vervoerd of als de omgevingstemperatuur is veranderd. Het is verstandig om dit te bespreken met het verhuisbedrijf.
 • Kan ik zelf mijn piano verhuizen? Het is mogelijk om zelf je piano te verhuizen, maar het is belangrijk om te weten hoe je dit op een veilige manier kunt doen. Schakel professionele hulp in als je twijfelt over je eigen capaciteiten om de piano veilig te verhuizen.
 • Kan ik mijn piano laten staan tijdens een verhuizing? Het is mogelijk om je piano te laten staan tijdens een verhuizing, maar het is belangrijk om te zorgen voor de juiste voorbereidingen, zoals het afdekken van de piano om beschadigingen te voorkomen. Het is verstandig om hierover te overleggen met het verhuisbedrijf.

Als je nog andere vragen hebt over het verhuizen van een piano, kun je het beste contact opnemen met een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van pianos. Zij kunnen je voorzien van meer informatie en advies op maat gevenHoe kan ik mijn piano beschermen tijdens een verhuizing?

Het beschermen van je piano tijdens een verhuizing is essentieel om beschadigingen te voorkomen. Hier zijn enkele tips om je piano te beschermen tijdens een verhuizing:

 • Gebruik verhuisdekens: gebruik speciale verhuisdekens om de buitenkant van de piano te beschermen tegen krassen en beschadigingen.
 • Gebruik verhuisriemen: gebruik verhuisriemen om de piano veilig op de vleugelkar of -dolly te bevestigen.
 • Borg de pedalen: borg de pedalen van de piano om te voorkomen dat ze tijdens het transport beschadigd raken.
 • Sluit de klep: sluit de klep van de piano voordat je begint met verhuizen om te voorkomen dat er iets in de piano valt tijdens het transport.
 • Transporteer de piano rechtop: transporteer de piano rechtop om te voorkomen dat er druk op de verkeerde plekken ontstaat en om de binnenkant van de piano te beschermen.
 • Bewaar de piano op de juiste temperatuur: zorg ervoor dat de piano op de juiste temperatuur wordt bewaard tijdens het transport en op de nieuwe locatie om te voorkomen dat de piano beschadigd raakt door temperatuurverschillen.
 • Geef de piano de tijd om te acclimatiseren: laat de piano enige tijd acclimatiseren op de nieuwe locatie voordat je hem weer bespeelt om te voorkomen dat de piano beschadigd raakt door temperatuurverschillen en andere factoren.

Door deze tips te volgen, kun je je piano beschermen tijdens een verhuizing en beschadigingen voorkomen.

Wat zijn de verschillende soorten piano’s?

Er zijn verschillende soorten piano’s beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten piano’s:

 • Upright piano: een rechtopstaande piano, ook wel bekend als een verticale piano, is de meest voorkomende en betaalbare soort piano. Het is geschikt voor beginners en huishoudelijk gebruik.
 • Vleugelpiano: een vleugelpiano is een grotere en duurdere soort piano, met een karakteristiek vleugelvormig ontwerp. Het produceert een rijkere en vollere klank dan een rechtopstaande piano en is geschikt voor professioneel gebruik.
 • Digitale piano: een digitale piano is een elektronische versie van een piano, met een digitaal klavier en opgenomen geluiden van echte piano’s. Het is geschikt voor beginners en professionals voor gebruik in een stille omgeving, zoals een appartement.
 • Clavichord: een clavichord is een toetsinstrument uit de Renaissance en Barokperiode. Het heeft een zacht en subtiel geluid en wordt meestal gebruikt voor kamermuziek.
 • Spinet: een spinet is een klein type piano met een karakteristiek ontwerp. Het wordt vaak gebruikt in historische uitvoeringen van barokmuziek.

Elk type piano heeft zijn eigen voordelen en nadelen, en de keuze hangt af van de persoonlijke voorkeur en het beoogde gebruik van de piano.

Hoe een digitale piano verhuizen?

Het verhuizen van een digitale piano is anders dan het verhuizen van een akoestische piano vanwege het lichte gewicht en de draagbaarheid van het instrument. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het verhuizen van een digitale piano:

 • Verwijder de standaard: als de digitale piano is bevestigd aan een standaard, verwijder dan de standaard voordat je begint met verhuizen.
 • Pak de piano in: pak de digitale piano in met behulp van speciale verhuisdekens om te voorkomen dat de piano beschadigt raakt tijdens het transport.
 • Plaats de piano in een tas of koffer: als je de digitale piano op een veilige manier wilt vervoeren, plaats hem dan in een speciale tas of koffer voor digitale piano’s.
 • Vervoer de piano rechtop: vervoer de digitale piano rechtop om te voorkomen dat er druk op de verkeerde plekken komt te liggen.
 • Bewaar de piano op de juiste temperatuur: zorg ervoor dat de digitale piano op de juiste temperatuur wordt bewaard tijdens het transport en op de nieuwe locatie om te voorkomen dat de piano beschadigd raakt door temperatuurverschillen.

Door deze tips te volgen, kun je je digitale piano veilig verhuizen zonder dat deze beschadigd raakt.Wat is de beste manier om een piano te stemmen?

Het stemmen van een piano is een belangrijk onderhoudsaspect om ervoor te zorgen dat de piano in goede staat blijft en een optimale klankkwaliteit produceert. Hier zijn enkele tips om je piano op de beste manier te stemmen:

 • Schakel een professionele pianostemmer in: het is raadzaam om een professionele pianostemmer in te schakelen die beschikt over de juiste apparatuur en ervaring om de piano op de juiste manier te stemmen.
 • Stem de piano regelmatig: stem de piano minstens één keer per jaar, of vaker als de piano vaak wordtbespeeld of als de omgevingstemperatuur vaak verandert.
 • Laat de piano acclimatiseren: laat de piano enige tijd acclimatiseren op de nieuwe locatie voordat je hem weer bespeelt om te voorkomen dat de piano beschadigd raakt door temperatuurverschillen.
 • Stem de piano in een stille omgeving: stem de piano in een stille omgeving om ongewenste geluiden te vermijden en de stemmer in staat te stellen de kleinste nuances in de klank te horen.
 • Stem de piano op de juiste toonhoogte: stem de piano op de juiste toonhoogte, wat meestal A440 is.
 • Laat de stemmer de piano inspecteren: laat de pianostemmer de piano inspecteren op eventuele problemen voordat hij begint met stemmen om te voorkomen dat de piano beschadigd raakt door het stemmen.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je piano in goede staat blijft en een optimale klankkwaliteit blijft produceren.

Kan ik een piano verhuizen zonder de benen eraf te halen?

Het is mogelijk om een piano te verhuizen zonder de benen eraf te halen, maar het kan lastig zijn om de piano op de juiste manier te verplaatsen zonder dat de benen in de weg zitten. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het verhuizen van een piano zonder de benen eraf te halen:

 • Gebruik een vleugelkar: gebruik een vleugelkar om de piano op te tillen en te verplaatsen zonder dat de benen in de weg zitten.
 • Gebruik verhuisriemen: gebruik verhuisriemen om de piano veilig op de vleugelkar te bevestigen.
 • Borg de pedalen: borg de pedalen van de piano om te voorkomen dat ze tijdens het transport beschadigd raken.
 • Pak de piano in: pak de piano in met behulp van speciale verhuisdekens om te voorkomen dat de piano beschadigt raakt tijdens het transport.
 • Vervoer de piano rechtop: vervoer de piano rechtop om te voorkomen dat er druk op de verkeerde plekken ontstaat en om de binnenkant van de piano te beschermen.

Hoewel het mogelijk is om een piano te verhuizen zonder de benen eraf te halen, kan het lastig zijn om dit op een veilige en efficiënte manier te doen. Het is daarom raadzaam om professionele hulp in te schakelen als je niet zeker bent van je eigen capaciteiten om de piano veilig te verhuizen.

Wat kost het om een piano te laten verhuizen?

Type piano Afstand Geschatte kosten
normale piano Lokaal (binnen 30 km) €150 – €250
normale piano Regionaal (binnen 100 km) €300 – €500
normale piano Landelijke verhuizing €700 – €1.000
Vleugelpiano Lokaal (binnen 30 km) €350 – €550
Vleugelpiano Regionaal (binnen 100 km) €750 – €1.200
Vleugelpiano Landelijke verhuizing €1.500 – €2.500

Merk op dat deze kosten slechts een schatting zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het verhuisbedrijf, de afstand en het gewicht van de piano. Het is belangrijk om offertes aan te vragen bij verschillende verhuisbedrijven en de verschillende opties te vergelijken om de beste keuze te maken.

Wasmachine - Piano - Koelkast