Kosten verhuizing

Hier vindt u alle informatie omtrent verhuiskosten en de kosten van uw verhuizing.

Kosten verhuisbedrijf : Hoeveel kost een verhuizing in 2023?

Direct zien hoeveel uw verhuizing gaat kosten? Binnen 60 seconden heeft u ons offerteformulier ingevuld en ontvangt u vrijblijvende offertes van meerdere verhuisbedrijven bij u in de regio!

Wat kost het om te verhuizen?

Een verhuizing in 2023 kost gemiddeld tussen de 450 en 1500 euro. De prijzen variëren afhankelijk van het verhuisbedrijf en zijn voornamelijk afhankelijk van de afstand tussen uw huidige woning en nieuwe huis. De omvang van uw inboedel speelt ook een cruciale rol in het bepalen van de kosten, dit beïnvloedt ook hoeveel verhuizers uw nodig heeft. Al deze factoren zorgen ervoor dat er een brede variatie is in de gemiddelde prijs van een verhuizing.

Een goedkope verhuizing wilt iedereen uiteraard, niemand wilt te veel betalen. In de tabel hieronder geven wij enkele voorbeelden. Let wel op dat dit enkel indicaties zijn om u een beter idee te geven. Voor een definitieve prijsindicatie kunt u het best een vrijblijvende offerte aanvragen.

Type verhuizingAantal verhuizersTotale kosten
Kleine verhuizing / stoep tot stoep / Studenten verhuizers1€200 – €250
Kleine verhuizing / 2 personen 2€450 – €750
Gezinswoning met meerdere kamers2€750 – €1.500
Full service / inpakken / verhuislift / veel inboedel3€1500 – €2000

Hoe worden de kosten van een verhuisbedrijf beïnvloedt door afstand en volume?

Volume (gemeten in m3) is de totale omvang van uw inboedel die verhuist dient te worden. De afstand is (zoals de naam al aangeeft) de rit-lengte in km die de verhuisbus dient af te leggen. De volume kunt u vooraf (grove schatting) in een m3 calculator berekenen. De afstand berekenen tussen beiden woningen kan met behulp van google maps. De meeste verhuisbedrijven zullen aangeven in hun vrijblijvende offerte wat de voorrijkosten en gemiddelde kosten van uw verhuizing zullen zijn. Verhuis je binnen dezelfde stad? Dan kost dat over het algemeen minder dan wanneer u naar een andere stad verhuist.

Meer M3 betekent niet altijd meer kosten. Zo kost het meer tijd om 20 kubieke meter aan kleine dozen en meubels te verplaatsen dan een paar grote meubels. Ook de toegankelijkheid in uw oude en nieuwe woning zijn van belang. 30m3 aan dozen naar de derde verdieping zonder lift zal meer moeite kosten dan 60m3 aan dozen naar de 20’ste verdieping met lift.

Wat kost een verhuisbedrijf per uur?

Om de kosten per uur te berekenen voor een verhuisbedrijf maken wij de volgende som :

Tarief per uur verhuispersoneel inhuren + tarief per uur verhuisbus + eventueel andere bijkomende kosten (denk aan dingen als een verhuislift).

De tarieven kunnen heel erg verschillen afhankelijk van het type verhuisbedrijf. Zogeheten studenten verhuisbedrijven hanteren de goedkoopste tarieven, erkende verhuizers zullen over het algemeen duurder uitpakken. In de tabel hieronder proberen wij wat voorbeelden te geven.

Type verhuisbedrijfGemiddelde uurprijs verhuizerGemiddelde uurprijs verhuiswagenGemiddelde uurprijs verhuislift
Goedkoop / Studenten€ 30€ 30€ 60
Verhuisbedrijf€ 45€ 50€ 75
Erkend verhuisbedrijf€ 60€ 60€ 90

Waarom bij ons een offerte aanvragen?

Ontvang binnen 5 minuten meerder offertes

Professionele bedrijven bij u in de regio

Prijs schatting : weet waar u aan toe bent

Geheel vrijblijvend en gratis. Geen risico.

Vergelijk offertes en bespaar tijd en geld

Hoe werkt het ?

Stap 1 : Vul het aanvraagformulier in (duurt 2 min). 

Stap 2 : Ontvang meerdere offertes van regionale verhuizers

Stap 3 : Vergelijk en geniet van uw voordelige verhuizing!

kosten van een verhuisbedrijf worden bovenop een verhuisdoor berekend met pen en papier.

Tips om te besparen op de kosten van uw verhuizing

 • Zorg dat u zoveel mogelijk zelf inpakt.
  Dit zorgt voor een vlotte verhuizing. De verhuizers kunnen dan direct beginnen met het verplaatsen van dozen en meubilair naar de verhuisbus.
 • Vraag aan vrienden en familie of zij kunnen helpen.
  Meer handen maken licht werk! Als u zelf vrienden kunt overhalen om te helpen kan dit soms al honderden euro’s schelen!
 • Verhuis doordeweeks.
  Verhuisbedrijven hanteren hogere tarieven in het weekend. Wees dus slim en plan uw verhuizing doordeweeks in!
 • Overweeg om spullen weg te geven of weg te gooien.
  Meer volume betekent meer verhuizers/gewerkte uren en dat betekent ook een duurdere verhuizing. Dit is de perfecte gelegenheid om uw huis uit te ruimen en afscheid te nemen van items die u al 20 jaar op zolder heeft liggen.
 • Vergelijken is besparen.
  Vergelijk altijd meerdere verhuisbedrijven. Zo ontdekt u wie de goedkoopste tarieven hanteert, goedkoop verhuizen is uiteraard het doel. Vraag altijd om een vrijblijvende offerte. Het verschil tussen verschillende verhuisbedrijven kan enorm zijn! Zorg dat u niet honderden euros teveel betaalt!