Verhuizen naar Griekenland: Een Gids met Alles wat je Moet Weten


Verhuizen naar Griekenland? Hier is wat u moet regelen!

Verhuizen naar Griekenland is een droom voor menig persoon. Groene landschappen, een spectaculair uitzicht, heerlijk weer en heerlijk eten; wat wil je nog meer? Maar hoe ga je over op emigreren naar Griekenland? Of hoe moet je aanpakken als je er wilt verhuizen? Allereerst is het belangrijk om een goed verhuisbedrijf uit te kiezen. Verhuisbedrijven bieden speciale internationale verhuispakketten aan voor mensen die naar Griekenland willen verhuizen. Ze zullen het verpakken en transporteren van je meubilair en persoonlijke bezittingen regelen. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van de vereiste documenten die nodig zijn om in Griekenland te mogen wonen. Verblijfsvergunningen, werkvergunningen en andere documenten die nodig zijn om in het land te wonen, zijn goed te verkrijgen als je de juiste stappen volgt. Als je de documenten hebt geregeld, is de volgende stap het regelen van je verhuizing. Verhuizen naar een ander land, of je nu emigreert of verhuist, is een stressvol proces. Er moeten veel dingen geregeld worden, zowel fysiek als administratief. Maar als je goed voorbereid bent en je de juiste verhuisbedrijven gebruikt, zul je de stress kunnen beperken en je taak vereenvoudigen. In dit artikel bespreken we de stappen die je moet nemen om emigreren of verhuizen naar Griekenland te vergemakkelijken. Van het uitzoeken van verhuisbedrijven tot het regelen van documenten, we zullen je helpen om je verhuizing naar Griekenland zo eenvoudig en soepel mogelijk te maken.

Waarom bij ons een offerte aanvragen?

Ontvang binnen 5 minuten meerder offertes

Professionele bedrijven bij u in de regio

Prijs schatting : weet waar u aan toe bent

Geheel vrijblijvend en gratis. Geen risico.

Vergelijk offertes en bespaar tijd en geld

Hoe werkt het ?

Stap 1 : Vul het aanvraagformulier in (duurt 2 min). 

Stap 2 : Ontvang meerdere offertes van regionale verhuizers

Stap 3 : Vergelijk en geniet van uw voordelige verhuizing!

Hoe bereid ik mij voor op een verhuizing naar Griekenland?

Verhuizen of emigreren naar Griekenland vereist dat je een aantal documenten bij je hebt. Uiteindelijk hangt het af van je situatie welke documenten je nodig hebt, maar hieronder lees je welke documenten vaak nodig zijn bij een verhuizing naar Griekenland.

 • Paspoort of identiteitskaart: Om Griekenland in te mogen reizen, moet je je identiteit kunnen bewijzen. Als je dat niet doet, kan je teruggestuurd worden naar je land van herkomst. Let op dat je paspoort nog geldig is, want als dat niet het geval is, kan je het land ook niet in.
 • Visa: Voor sommige burgers is een visa nodig om naar Griekenland te reizen. Het hangt van je nationaliteit af of je een visa nodig hebt. Als dat zo is, dan moet je een aanvraag indienen bij het Griekse consulaat in je woonland. Controleer ook of je alle benodigde documenten bij je hebt als je het land binnen reist.
 • Visumverklaring: Als je van plan bent om langer dan drie maanden in Griekenland te verblijven, heb je een visumverklaring nodig. Je kunt een visumverklaring aanvragen bij het dichtstbijzijnde Griekse consulaat. Als je eenmaal in Griekenland bent, moet je naar de politie gaan om je bij te schrijven bij de plaatselijke politie.
 • Werkvergunning: Als je van plan bent om in Griekenland te werken, heb je een werkvergunning nodig. Je kunt de vergunning aanvragen bij het dichtstbijzijnde Griekse consulaat. Let er wel op dat je alle benodigde documenten bij je hebt voordat je een vergunning aanvraagt.
 • Verklaring van goed gedrag: Als je van plan bent om langer dan een jaar in Griekenland te verblijven, heb je een verklaring van goed gedrag nodig. De verklaring van goed gedrag kun je aanvragen bij het dichtstbijzijnde Griekse consulaat. Als je eenmaal in Griekenland bent, moet je naar de plaatselijke politie gaan om je bij te schrijven.
 • Verhuisverklaring van de plaatselijke autoriteiten: Als je van plan bent om in Griekenland te wonen, heb je een verhuisverklaring van de plaatselijke autoriteiten nodig. Je kunt de verhuisverklaring aanvragen bij de plaatselijke autoriteiten in Griekenland.
 • Verzekering: Als je naar Griekenland verhuist, is het belangrijk dat je een verzekering hebt. Je moet je verzekeren tegen ongelukken en andere gevaren, zoals ziektekosten en werkloosheid. Er zijn verschillende verzekeringen die je kunt afsluiten, afhankelijk van je situatie en behoeften.
Het is belangrijk dat je de juiste documenten bij je hebt als je naar Griekenland verhuist of emigreert. Controleer dus goed welke documenten je nodig hebt en neem deze mee als je naar Griekenland reist. Als je de documenten niet bij je hebt, kan dat leiden tot problemen bij de grens. Wees dus voorbereid en heb alle benodigde documenten bij je als je naar Griekenland reist.

Waarom is Griekenland zo aantrekkelijk? Wat maakt het de favoriete bestemming voor verhuizing?

Mensen kiezen vaak voor emigratie naar Griekenland vanuit andere landen vanwege de vele voordelen die het te bieden heeft. Het land heeft een aantal geweldige voordelen, waaronder een prachtig mediterraan klimaat, aantrekkelijke stranden, historische bezienswaardigheden en een levendige cultuur. Maar er is meer dan dat; Griekenland heeft ook een aantal zeer aantrekkelijke voordelen als het gaat om het verhuizen naar het land. Griekenland staat erom bekend dat het de derde meest betaalbare levensstijl in Europa heeft. Er zijn veel betaalbare huizen en appartementen, waardoor het een geweldige optie is voor mensen die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. Ook is de kwaliteit van leven in Griekenland hoog; het land heeft een uitstekende gezondheidszorg, goede scholen, een lage criminaliteitsgraad en een uitstekend openbaar vervoersysteem. Griekenland is ook een zeer veilig land. Volgens de laatste cijfers is de criminaliteitsgraad laag en er zijn nauwelijks gevallen van geweldsdelicten. Het land heeft ook een grote politiemacht die 24/7 patrouilleert, dus als er problemen zijn, zijn er altijd mensen klaar om te helpen. Het mediterrane klimaat in Griekenland is een van de grootste voordelen. Door de landelijke locatie en de temperatuur- en regencondities heeft het land een heerlijk zonnig klimaat, met warme temperaturen in de zomer en milde temperaturen in de winter. De stranden zijn zeer populair en maken het een paradijs voor strandliefhebbers. Kortom, er zijn vele redenen waarom mensen verhuizen en emigreren naar Griekenland. Hieronder vindt u een overzicht van de voordelen waarvan u kunt profiteren als u naar Griekenland verhuist:

 • Betaalbare levensstijl en betaalbare woningen
 • Hoge kwaliteit van leven, met uitstekende gezondheidszorg, goede scholen en een uitstekend openbaar vervoersysteem
 • Veilig en lage criminaliteitsgraad
 • Heerlijk mediterraan klimaat met heerlijke stranden
Griekenland is een geweldige bestemming om naartoe te verhuizen en te emigreren. Het heeft veel te bieden, van betaalbare woningen en een hoge kwaliteit van leven tot een heerlijk mediterraan klimaat en prachtige stranden. Als u op zoek bent naar een geweldige plek om naartoe te verhuizen, is Griekenland de perfecte plek voor u.

Populairste Verhuisbestemmingen in Griekenland

 • Athènes
 • Thessaloniki
 • Patras
 • Ioannina
 • Larissa
 • Volos
 • Heraklion
 • Kavala
 • Karditsa
 • Kalamata
 • Trikala
 • Rhodos
 • Chania
 • Xanthi
 • Corfu
 • Kos
 • Serres
 • Agrinio

Hoe krijg ik een zorgverzekering in Griekenland?

Griekenland heeft een zorgstelsel dat gesubsidieerd wordt door de staat. Iedereen heeft recht op zorgverzekering in het land, wat betekent dat de overheid verantwoordelijk is voor het regelen van de zorgverzekering. De kosten van de zorgverzekering zijn geregeld door de staat, die de premie betaalt en vergoedingen geeft voor de behandelingen die worden verstrekt. Er zijn twee soorten zorgverzekeringen in Griekenland: een openbare zorgverzekering en een privézorgverzekering. De openbare verzekering is gratis voor iedereen die in Griekenland woont en werkt. De premie voor deze verzekering wordt betaald door de staat en de verzekeringsdekking is breed, met lage kosten. De privézorgverzekering is meestal duurder dan de openbare verzekering en heeft een lagere dekking. Deze verzekering wordt meestal aangeboden door particuliere verzekeringsmaatschappijen. Als u als expat of immigrant in Griekenland woont, hebt u het recht om deel te nemen aan de openbare zorgverzekering. U moet een verzoek indienen bij de verzekeringsmaatschappij waarmee u een contract wilt afsluiten. U kunt ook een privézorgverzekering afsluiten, maar deze is vaak duurder. U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor de openbare verzekering in aanmerking te komen. Om toegang te krijgen tot zorg in Griekenland, zal u een verzekeringskaart nodig hebben, die u van de verzekeringsmaatschappij krijgt. Deze kaart geeft u toegang tot de diensten van het Griekse zorgstelsel, waaronder ziekenhuisopname, klinische behandelingen en medicijnen. Verzekerden hebben ook recht op vergoedingen voor sommige behandelingen, zoals tandheelkunde, optometrie, fysiotherapie en ambulante zorg.

 • Kosten: De staat betaalt de premies voor de openbare zorgverzekering en de vergoedingen voor behandelingen, maar de kosten voor privéverzekeringen zijn meestal hoger.
 • Aanvraag als expat of immigrant: Om voor de openbare zorgverzekering in aanmerking te komen als expat of immigrant, moet u een verzoek indienen bij een verzekeringsmaatschappij.
 • Verzekeringskaart: Om toegang te krijgen tot zorg in Griekenland, hebt u een verzekeringskaart nodig, die u van de verzekeringsmaatschappij krijgt.
 • Vergoedingen: Verzekerden hebben ook recht op vergoedingen voor sommige behandelingen, zoals tandheelkunde, optometrie, fysiotherapie en ambulante zorg.

Regels voor Werk & Arbeid in Griekenland

Griekenland heeft een zorgstelsel dat gesubsidieerd wordt door de staat. Iedereen heeft recht op zorgverzekering in het land, wat betekent dat de overheid verantwoordelijk is voor het regelen van de zorgverzekering. De kosten van de zorgverzekering zijn geregeld door de staat, die de premie betaalt en vergoedingen geeft voor de behandelingen die worden verstrekt. Er zijn twee soorten zorgverzekeringen in Griekenland: een openbare zorgverzekering en een privézorgverzekering. De openbare verzekering is gratis voor iedereen die in Griekenland woont en werkt. De premie voor deze verzekering wordt betaald door de staat en de verzekeringsdekking is breed, met lage kosten. De privézorgverzekering is meestal duurder dan de openbare verzekering en heeft een lagere dekking. Deze verzekering wordt meestal aangeboden door particuliere verzekeringsmaatschappijen. Als u als expat of immigrant in Griekenland woont, hebt u het recht om deel te nemen aan de openbare zorgverzekering. U moet een verzoek indienen bij de verzekeringsmaatschappij waarmee u een contract wilt afsluiten. U kunt ook een privézorgverzekering afsluiten, maar deze is vaak duurder. U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor de openbare verzekering in aanmerking te komen. Om toegang te krijgen tot zorg in Griekenland, zal u een verzekeringskaart nodig hebben, die u van de verzekeringsmaatschappij krijgt. Deze kaart geeft u toegang tot de diensten van het Griekse zorgstelsel, waaronder ziekenhuisopname, klinische behandelingen en medicijnen. Verzekerden hebben ook recht op vergoedingen voor sommige behandelingen, zoals tandheelkunde, optometrie, fysiotherapie en ambulante zorg.

 • Kosten: De staat betaalt de premies voor de openbare zorgverzekering en de vergoedingen voor behandelingen, maar de kosten voor privéverzekeringen zijn meestal hoger.
 • Aanvraag als expat of immigrant: Om voor de openbare zorgverzekering in aanmerking te komen als expat of immigrant, moet u een verzoek indienen bij een verzekeringsmaatschappij.
 • Verzekeringskaart: Om toegang te krijgen tot zorg in Griekenland, hebt u een verzekeringskaart nodig, die u van de verzekeringsmaatschappij krijgt.
 • Vergoedingen: Verzekerden hebben ook recht op vergoedingen voor sommige behandelingen, zoals tandheelkunde, optometrie, fysiotherapie en ambulante zorg.

Hoe wonen, huren en kopen in Griekenland?

Griekenland heeft een zorgstelsel dat gesubsidieerd wordt door de staat. Iedereen heeft recht op zorgverzekering in het land, wat betekent dat de overheid verantwoordelijk is voor het regelen van de zorgverzekering. De kosten van de zorgverzekering zijn geregeld door de staat, die de premie betaalt en vergoedingen geeft voor de behandelingen die worden verstrekt. Er zijn twee soorten zorgverzekeringen in Griekenland: een openbare zorgverzekering en een privézorgverzekering. De openbare verzekering is gratis voor iedereen die in Griekenland woont en werkt. De premie voor deze verzekering wordt betaald door de staat en de verzekeringsdekking is breed, met lage kosten. De privézorgverzekering is meestal duurder dan de openbare verzekering en heeft een lagere dekking. Deze verzekering wordt meestal aangeboden door particuliere verzekeringsmaatschappijen. Als u als expat of immigrant in Griekenland woont, hebt u het recht om deel te nemen aan de openbare zorgverzekering. U moet een verzoek indienen bij de verzekeringsmaatschappij waarmee u een contract wilt afsluiten. U kunt ook een privézorgverzekering afsluiten, maar deze is vaak duurder. U moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om voor de openbare verzekering in aanmerking te komen. Om toegang te krijgen tot zorg in Griekenland, zal u een verzekeringskaart nodig hebben, die u van de verzekeringsmaatschappij krijgt. Deze kaart geeft u toegang tot de diensten van het Griekse zorgstelsel, waaronder ziekenhuisopname, klinische behandelingen en medicijnen. Verzekerden hebben ook recht op vergoedingen voor sommige behandelingen, zoals tandheelkunde, optometrie, fysiotherapie en ambulante zorg.

 • Kosten: De staat betaalt de premies voor de openbare zorgverzekering en de vergoedingen voor behandelingen, maar de kosten voor privéverzekeringen zijn meestal hoger.
 • Aanvraag als expat of immigrant: Om voor de openbare zorgverzekering in aanmerking te komen als expat of immigrant, moet u een verzoek indienen bij een verzekeringsmaatschappij.
 • Verzekeringskaart: Om toegang te krijgen tot zorg in Griekenland, hebt u een verzekeringskaart nodig, die u van de verzekeringsmaatschappij krijgt.
 • Vergoedingen: Verzekerden hebben ook recht op vergoedingen voor sommige behandelingen, zoals tandheelkunde, optometrie, fysiotherapie en ambulante zorg.