Verhuizen naar China? Ontdek wat je moet weten!


Verhuizen naar China? Hier is wat je moet weten!

Als je erover denkt om naar China te emigreren of verhuizen, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. De verhuizing naar een ander land kan stressvol zijn, maar met de juiste voorbereidingen, kun je de dingen makkelijker regelen. Verhuisbedrijven kunnen je helpen bij het verhuizen vanuit het buitenland. Ze kunnen je helpen bij het verpakken van je spullen, documenten regelen en transport van en naar het vliegveld. Als je je spullen uit je huis verhuist is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed verpakt is. Een goede verhuizer zal je adviseren over de beste manier om je spullen te verpakken en te beschermen. Ze zullen je ook helpen om de benodigde documenten en vergunningen aan te vragen. Wanneer je klaar bent om naar China te vertrekken, is het belangrijk om te weten hoe je je naar je bestemming verplaatst. Er zijn veel manieren om naar China te reizen, waaronder vliegen, trein, bus en auto. Er zijn veel verhuisbedrijven die internationale verhuizingen aanbieden. Als je hulp nodig hebt bij het verhuizen, kun je contact opnemen met een professioneel verhuisbedrijf. Zij kunnen je helpen bij het verhuizen vanuit buitenland en bij het regelen van documenten.

Waarom bij ons een offerte aanvragen?

Ontvang binnen 5 minuten meerder offertes

Professionele bedrijven bij u in de regio

Prijs schatting : weet waar u aan toe bent

Geheel vrijblijvend en gratis. Geen risico.

Vergelijk offertes en bespaar tijd en geld

Hoe werkt het ?

Stap 1 : Vul het aanvraagformulier in (duurt 2 min). 

Stap 2 : Ontvang meerdere offertes van regionale verhuizers

Stap 3 : Vergelijk en geniet van uw voordelige verhuizing!

Hoe bereid ik me voor op een verhuizing naar China?

Als je naar China verhuist of emigreert, zijn er verschillende documenten die je nodig hebt. Je hebt deze documenten nodig om de verhuizing of emigratie te kunnen regelen en om de nodige vergunningen en toestemmingen te verkrijgen. Hieronder zijn een aantal documenten opgesomd die je nodig hebt bij een verhuizing of emigratie naar China.

 • Een paspoort. Dit is een belangrijk document dat je nodig hebt om China binnen te mogen. Zorg ervoor dat je paspoort geldig is voor minstens zes maanden na je verhuizing of emigratie.
 • Een visum. Dit is een ander belangrijk document dat je nodig hebt om China binnen te mogen. Zorg ervoor dat je visum geldig is voor minstens zes maanden na je verhuizing of emigratie.
 • Een verhuizing of emigratieformulier. Dit is een formulier dat je moet invullen en inleveren bij de Chinese ambassade of consulaat. Zorg ervoor dat het goed is ingevuld en dat er geen fouten in staan. Het formulier moet ook worden ondertekend door de ambassade of consulaat.
 • Een kopie van je arbeidscontract. Als je naar China verhuist of emigreert om te werken, heb je een kopie van je arbeidscontract nodig. Deze moet je meenemen naar de ambassade of consulaat om je verhuizing of emigratie te kunnen regelen.
 • Een medisch certificaat. Als je naar China verhuist of emigreert, moet je een medisch certificaat van een arts laten zien dat bevestigt dat je gezond bent. Dit certificaat moet je meenemen naar de ambassade of consulaat om je verhuizing of emigratie te kunnen regelen.
Daarnaast zijn er nog andere documenten die je nodig hebt, afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als je naar China emigreert, zul je ook een bewijs van financiële middelen moeten indienen. Als je een kind hebt, moet je ook een kopie van de geboorteakte meenemen. Als je al getrouwd bent of gaat trouwen in China, heb je ook documenten nodig, zoals een kopie van je huwelijksakte. Zorg er dus voor dat je alle benodigde documenten bij je hebt als je naar China verhuist of emigreert.

Waarom is China zo aantrekkelijk? Wat zijn de voordelen van verhuizen naar het land?

Verhuizen naar China is een populair optie voor veel mensen, aangezien het een land is met een verscheidenheid aan mogelijkheden. De redenen om naar China te emigreren zijn divers, waaronder zorg, scholen, veiligheid en klimaat. Hieronder vind je enkele redenen waarom mensen naar China verhuizen. Zorg In tegenstelling tot veel andere landen heeft China een uitgebreide zorgstelsel. Volgens de Wereldbank had China in 2018 meer dan 99% van de bevolking toegang tot basiszorg. Naast dat mensen basiszorg krijgen, hebben ze ook toegang tot geavanceerde medische technologie. Ook biedt het land een uitgebreid aanbod aan zorg- en gezondheidsprogramma's, waaronder preventieprogramma's, voedingsprogramma's en gezondheidsinformatie. Dit kan een grote attractie zijn voor mensen die naar China willen emigreren. Scholen China heeft een uitgebreid onderwijssysteem, vooral in de stedelijke gebieden. Veel van de scholen hebben betere faciliteiten en meer geschoold personeel dan scholen in andere landen. Ook hebben de scholen een goede academische reputatie. Er wordt gezegd dat China de beste middelbare scholen ter wereld heeft. Dit maakt China een aantrekkelijke optie voor mensen die naar het buitenland verhuizen om hun kinderen te laten studeren. Veiligheid Veel mensen die naar China verhuizen, zien het als een veilig land om te wonen. Volgens de Wereldbank had China in 2017 een lage criminaliteitsrate van 0,6 per 100.000 mensen. Dit betekent dat het een van de veiligste landen ter wereld is. Mensen voelen zich meer op hun gemak in China, waardoor ze meer geneigd zijn om te verhuizen en er te wonen. Klimaat Het klimaat in China is ook een van de redenen waarom mensen erheen verhuizen. China heeft een breed scala aan klimaten, waaronder subtropisch, gematigd en gebieden met bergweer. Dit betekent dat mensen verschillende weersomstandigheden kunnen ervaren, afhankelijk van waar ze verblijven. In China kunnen mensen een verscheidenheid aan seizoenen beleven, wat een groot voordeel kan zijn voor degenen die van een variërend klimaat houden. In samenvatting biedt China een breed scala aan opties voor mensen die willen verhuizen. Of het nu gaat om zorg, scholen, veiligheid of klimaat, China heeft het allemaal. Dit maakt het een van de meest aantrekkelijke opties voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw land om te wonen.

Populairste Verhuis Bestemmingen in China

 • Shanghai
 • Beijing
 • Tianjin
 • Guangzhou
 • Shenzhen
 • Chongqing
 • Chengdu
 • Hangzhou
 • Nanjing
 • Xi'an
 • Wuhan
 • Dongguan
 • Foshan
 • Shenyang
 • Qingdao
 • Zhengzhou
 • Shijiazhuang
 • Ningbo
 • Hefei
 • Kunming
 • Guiyang
 • Taiyuan
 • Nanchang
 • Hohhot
 • Harbin
 • Xiamen
 • Yinchuan
 • Lanzhou
 • Jinan

Hoe krijg ik een zorgverzekering in China?

In China is de zorgverzekering geregeld door middel van een systeem van overheidsverzekeringen. Er zijn twee soorten verzekeringen: de stedelijke verzekering en de landelijke verzekering. Alle stedelijke bewoners zijn verplicht om de stedelijke verzekering af te sluiten, terwijl de landelijke verzekering vrijwillig is. De meeste mensen kiezen ervoor om zich te verzekeren via de landelijke verzekering, omdat deze goedkoper is. Afhankelijk van de bevolkingsgroep, de verzekeringsstatus en het inkomen, kunnen mensen kiezen uit verschillende verzekeringsplan. De meeste verzekeringen bieden vergoeding voor kosten voor medische zorg, ziekenhuisopnames, medicijnen en andere zorgdiensten. De verzekeringspremies verschillen ook per verzekeringsplan. Expatriates of immigranten kunnen over het algemeen de stedelijke verzekering krijgen als ze legaal in China wonen. Er zijn ook sommige verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor expats en immigranten. Deze verzekeringen bieden meestal bredere dekkingen met betere tarieven dan de normale stedelijke verzekeringen. Om een verzekering af te sluiten, moeten expats of immigranten een verzekeringsmaatschappij contacteren met hun persoonlijke documenten zoals hun visum, arbeidscontract of andere documenten.

 • Kosten: De kosten voor de zorgverzekering in China zijn afhankelijk van het type verzekering dat je kiest. Stedelijke verzekeringen zijn meestal duurder dan landelijke verzekeringen, maar bieden meer dekking.
 • Aanvraag als expat of immigrant: Expats of immigranten kunnen over het algemeen de stedelijke verzekering krijgen als ze legaal in China wonen. Er zijn ook sommige verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor expats en immigranten. Om een verzekering af te sluiten, moeten expats of immigranten een verzekeringsmaatschappij contacteren met hun persoonlijke documenten.
 • Andere zaken: Om de beste verzekering te krijgen, is het belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken. Het is ook belangrijk om de dekkingen en tarieven van het verzekeringsplan te begrijpen. Als u twijfelt over de verzekeringsdekkingen, kunt u contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.

Regels voor Werk en Arbeid in China

In China is de zorgverzekering geregeld door middel van een systeem van overheidsverzekeringen. Er zijn twee soorten verzekeringen: de stedelijke verzekering en de landelijke verzekering. Alle stedelijke bewoners zijn verplicht om de stedelijke verzekering af te sluiten, terwijl de landelijke verzekering vrijwillig is. De meeste mensen kiezen ervoor om zich te verzekeren via de landelijke verzekering, omdat deze goedkoper is. Afhankelijk van de bevolkingsgroep, de verzekeringsstatus en het inkomen, kunnen mensen kiezen uit verschillende verzekeringsplan. De meeste verzekeringen bieden vergoeding voor kosten voor medische zorg, ziekenhuisopnames, medicijnen en andere zorgdiensten. De verzekeringspremies verschillen ook per verzekeringsplan. Expatriates of immigranten kunnen over het algemeen de stedelijke verzekering krijgen als ze legaal in China wonen. Er zijn ook sommige verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor expats en immigranten. Deze verzekeringen bieden meestal bredere dekkingen met betere tarieven dan de normale stedelijke verzekeringen. Om een verzekering af te sluiten, moeten expats of immigranten een verzekeringsmaatschappij contacteren met hun persoonlijke documenten zoals hun visum, arbeidscontract of andere documenten.

 • Kosten: De kosten voor de zorgverzekering in China zijn afhankelijk van het type verzekering dat je kiest. Stedelijke verzekeringen zijn meestal duurder dan landelijke verzekeringen, maar bieden meer dekking.
 • Aanvraag als expat of immigrant: Expats of immigranten kunnen over het algemeen de stedelijke verzekering krijgen als ze legaal in China wonen. Er zijn ook sommige verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor expats en immigranten. Om een verzekering af te sluiten, moeten expats of immigranten een verzekeringsmaatschappij contacteren met hun persoonlijke documenten.
 • Andere zaken: Om de beste verzekering te krijgen, is het belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken. Het is ook belangrijk om de dekkingen en tarieven van het verzekeringsplan te begrijpen. Als u twijfelt over de verzekeringsdekkingen, kunt u contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.

Het leven in China: Wonen, Huren en Kopen

In China is de zorgverzekering geregeld door middel van een systeem van overheidsverzekeringen. Er zijn twee soorten verzekeringen: de stedelijke verzekering en de landelijke verzekering. Alle stedelijke bewoners zijn verplicht om de stedelijke verzekering af te sluiten, terwijl de landelijke verzekering vrijwillig is. De meeste mensen kiezen ervoor om zich te verzekeren via de landelijke verzekering, omdat deze goedkoper is. Afhankelijk van de bevolkingsgroep, de verzekeringsstatus en het inkomen, kunnen mensen kiezen uit verschillende verzekeringsplan. De meeste verzekeringen bieden vergoeding voor kosten voor medische zorg, ziekenhuisopnames, medicijnen en andere zorgdiensten. De verzekeringspremies verschillen ook per verzekeringsplan. Expatriates of immigranten kunnen over het algemeen de stedelijke verzekering krijgen als ze legaal in China wonen. Er zijn ook sommige verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor expats en immigranten. Deze verzekeringen bieden meestal bredere dekkingen met betere tarieven dan de normale stedelijke verzekeringen. Om een verzekering af te sluiten, moeten expats of immigranten een verzekeringsmaatschappij contacteren met hun persoonlijke documenten zoals hun visum, arbeidscontract of andere documenten.

 • Kosten: De kosten voor de zorgverzekering in China zijn afhankelijk van het type verzekering dat je kiest. Stedelijke verzekeringen zijn meestal duurder dan landelijke verzekeringen, maar bieden meer dekking.
 • Aanvraag als expat of immigrant: Expats of immigranten kunnen over het algemeen de stedelijke verzekering krijgen als ze legaal in China wonen. Er zijn ook sommige verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor expats en immigranten. Om een verzekering af te sluiten, moeten expats of immigranten een verzekeringsmaatschappij contacteren met hun persoonlijke documenten.
 • Andere zaken: Om de beste verzekering te krijgen, is het belangrijk om verschillende verzekeraars te vergelijken. Het is ook belangrijk om de dekkingen en tarieven van het verzekeringsplan te begrijpen. Als u twijfelt over de verzekeringsdekkingen, kunt u contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij voor meer informatie.